Meer geschiedenis? Kijk op NPOKennis.nl
↳ Enter om te zoeken
28 maart 1962

Blue Diamonds spelen Ramona bij Rooster

still ramona
Bekijk Video
2 min

Het succes van Ramona 
De familie De Wolff verhuist in 1949 van Nederlands-Indië naar Nederland. De muzikale broers repeteren in de tuin en worden daar ontdekt door hun buurman. In 1959 nemen zij de vernederlandste versie van de Everly Brothers hit ‘Till I Kissed You’ op. Het duo is meteen een succes en staat bovenaan de hitlijsten. 

De eerste echte plaat wordt in 1960 met enige tegenzin opgenomen. De broers vinden de brave nummers maar niets. Ze spelen liever de rock ‘n roll die zij op de Amerikaanse radio, de American Forces Network horen.

Het duo geeft daarom een geheel eigen draai aan de cover van het nummer ‘Ramona’ uit 1927. 'Ramona' verandert van een wals naar een uptempo swingnummer en wordt meteen een wereldhit. Jong en oud is dol op het duo en het nummer wordt ook in het Duits en Spaans opgenomen. Het is het hoogtepunt van de carrière van de Blue Diamonds.

De broers blijven optreden. Nadat Ruud in 2000 overlijdt zet Riem solo de carrière voort: “Ik weet zeker dat mijn broer elk optreden stiekem over mijn schouders zit mee te genieten.” Riem overlijdt op 12 september in het bijzijn van zijn naaste familie. Radioprogramma Het Spoor Terug interviewde Riem in 2013 over de gloriejaren en het gemis van zijn broer.

1 september 2013

Het Spoor terug: Leven met Ramona

blue_diamonds_ramona.jpg
Bekijk Video
36 min
Credits
  • Tess de Bruijn

Vragen?

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen?

Neem dan contact op met de redactie: